22 d’octubre del 2012

Malestar veïnal a la Ribagorça i La Terreta per la falta d'informació sobre la línia d'Alta Tensió Foradada del Toscar-La Pobla de Segur

El passat diumenge, 21 d'octubre veïns de Cornudella, Sobrecastell i La Terreta es van reunir a l'església de Rivera de Vall (Cornudella-Areny) per informar i analitzar les obres que darrerament s'estàn fent a la línia d'Alta Tensió Foradada del Toscar-La Pobla de Segur i el projecte d'augment de la caàcitat de transport que té planejat fer Red Eléstrica de España (REESA) 
 
- Es va mostrar el malestar per les obres que des de fa poc més d'una setmana s'estàn realitzant sobre tota la línia (Serradui, Cornudella,Sobrecastell, La Terreta). L'Ajuntament d'Areny diu que van rebre una nota informativa de REESA de treballs de millora a la línia, però que sols informa i no es pot fer res, l que no han tingut que presentar cap permís d'obra per a fer aquestes feines. Els operaris diuen que sols canvien un cable per colocar un altre de fibra de vidre i tensar-ho, però els veïns creuen que, d'amagat,ja estàn preparant el cablejat del projecte que encara no està aprovat.
 
- Els veïns han mostrat la seva queixa per la desinformació per part de l'Ajuntament d'Areny, tant en la informació sobre aquestes obres com en el període d'al·legacions, que es va acabar aquest divendres, i es demanarà que en el futur informi a afectats i veïns tant de les converses amb REESA com de les diferents fases del projecte.
- Es va informar que actualment aquesta línia passar molt a prop de nuclis com Puimolar, Vilaplana, Rivera de Vall i Torogó i Espluga de Serra a La Terreta i que passa per sobre de cases com Casa Farré o Casa Cabré, aquestes dues no apareixen en la documentació
 

- Un altra queixa, ha estat vers a l'Ajuntament de Tremp, que si bé ha informat per carta sobre aquest projecte, la carta ha arribat quasi quan s'acabava el termini de les al"legacions, amb unretard de més de mig mes més tard de la signatura de l'Alcalde.
 
- S'ha comentat que l'Ajuntament de Tremp, no té ha rebut cap projecte sobre l'augment de la capacitat de transport i que ho ha demanat a la delegació d'Indústria a Lleida, però no ho envien i dien que han d'anar-hi personalment. Alguns veïns van dir que altres ajuntaments si que ho tenen i s'informaràn.
 
- Es demanarà a la Plataforma Anti-MAT fer una reunió informativa a Areny per a començaments de novembre i una jornada reivindicativa i informativa per al diumenge 18 de novembre