9 de juliol del 2011

L'Associació Cultural d'Areny menysprea el català i es castellanitza

Aquestes darreres setmanes l'Associació Cultural d'Areny creada al 1997  i reconeguda com a tal ha apostat per crear una pàgina web i un bloc, Molt bona notícia, el de promocionar el poble per internet
Però si ens fixem, únicament ho fan en castellà i el nom reconegut com a tal pel Registre d'associacions del Govern d'Aragó és ASSOCIACIÓ CULTURAL D'ARENY, ara li diuen pel Internet ASOCIACIÓN CULTURAL DE HARÉN, perdón, DE ARÉN.
Mireu quines coses hi ha el bloc el nom és en català i la resta en castellà
http://associacioculturaldareny.blogspot.com/
La web el nom ja es en castellà
http://www.asociacionculturaldearen.com/
fet que demostra el cacao que els "nous" dirigents  porten al cap, semblant al cacao de la facao (
Ja a a la pàgina de l'Ajuntament d'Areny http://www.areny.com/, en castellà i català,hi havia una explicacació de l'Associació i en la versió castellana, castellanitzàven fins i tot el nom: ASOCIACIÓN CULTURAL DE ARÉN; ara és l'Associacio qui hi fa tot en castellà i castellanitza, a imatge i semblança de l'Ajuntament; sols queda el logotip i així no hi haurà cap petjada de la llengua d'aquest poble. Todo en castellano, claro y llano.
Si l'Ajuntament de clara tendència socialista ha apostat  per bilingüisme a internet i per fer-ho tot en castellà al poble, com sempre fa el PSOE amb aquestes ambigüitats i lleis escrites sobre paper mullat que tenen que a Saragossa diuen una cosa i a Areny un altra, l'Associació socialista fa el mateix, sense cap crítica ni res.
Felicitats, o millor dit: Felicidades que así me entenderán mejor los de la Asociación Socialista Cultural de Harén, perdón Arén.

26 comentaris:

avolsfembres ha dit...

Quina llàstima...

T'afegeixo a la meua llista de blogs... www.avolsfembres.blogspot.com

Anònim ha dit...

preocupant, ja son massa els passos per tornar al monolinguisme.

Anònim ha dit...

Hola, soc l'Albert... intentaré sintetitzar-ho el màxim possible XD

1) Ets un flipat ^^'

2) La web i el blog estan en funcionament desde fa menys d'una setmana, i saps perfectament que la intenció a mitg plaç es de fer-la amb els dos idiomes (per si no ho saps... la gent també te altres coses a fer), per tant, tot aquest fum que estas intentant aixecar, es exagerat com a mínim

3) Sobre les direccions www, la del blog está en català perque en un principi es volia fer en català tant el blog com la web, pero com molt be saps, aquí hi ha molta gent, que no el sap escriure, i que per tant poden tenir dificultats a la hora de llegir-lo, com a consequencia, es va optar per a fer-ho primer en castellà.

4) En la teva línea... titular sensacionalista, que m'atreviría a etiquetar-ho de mentira en aquest cas, sobretot tenint en compte que saps perfectament que també es fará en català, com ja he dit en el punt anterior, si no ho sapiguessis, doncs no m'hagués ni molestat en ser un poc agressiu en el meu comentari, i m'hagués limitat a informar-te... però no es el cas. També considera que si no et pares de ficar a la gent en la teva contra... no farás mai res, ja t'ho vaig dir en el seu moment i t'ho torno a dir ara, a lo millor algun dia escoltes a algú (la crítica constructiva, es real, no es cap llegenda...i no ho dic per aquest post)

5) Aixó que dius de "Haren" no se a que be, suposo (potser m'equivoco) que es deu a alguna errata, si es el cas, en lloc de fer “burla” et fiques en contacte amb el responsable i que ho solventi, si es possible. Però potser es demanar massa.

6) No hagués sigut més fàcil (si veus errors) dir-li a la Isabel (que tens el seu movil, i la tens al facebook, etc…), i ella t’explica i/o si es el cas, intenta corretgir-ho, quan tingui temps ??

7) El que em sembla que te un “cacao” al cap…. ets tu, potser m’estic confonent de persona, però no vas estar amb el PP fa anys ?? i aquests no son precisament “populars” per defensar el català ni tan sols a Catalunya. Però bah!, això tampoc es relevant. El que si es relevant es que tu només fas (i lamentablement farás) això .. es a dir, criticar criticar i criticar, encara no he vist mai cap proposta o idea teva sobre com fer coses noves, o com a minim millorar les que ja hi han.

8) Ja ho se.. la meva capacitat de síntesis es nula XD

Salut !!!

Anònim ha dit...

Compte que es comença aixi i s'acaba amb castella a l'escola i repetidors de tv3 a terra ,mira Valencia...

Anònim ha dit...

Hola Albert.
Els que fa molts anys que lluitem pel Català a la franja tenim clar que el vostre discurs bilingue porta al monolinguiesme. Creus que aconseguir que a l'escola s'ensenyés català va ser fàcil? Creus que tothom ho va entendre?. A Areny tothom que vol enten el Català, altra cosa es que no ho vulgui fer (pregunteu per un tal Miguel Sierra). No nego la vostra bona intenció pero heu de tenir clar que feu un pas enrrere.

Anònim ha dit...

Com molt be saps, aquí hi ha molta gent, que no el sap escriure, i que per tant poden tenir dificultats a la hora de llegir-lo, com a consequencia, es va optar per a fer-ho primer en castellà".
Aquest es el clàssic argument dels castellans... i els drets del Catalanoparlans? El Català és idioma de la franja, fins i tot esta regulat per llei.

Anònim ha dit...

mmmmm...
Aqui, menys l'Albert que s'identifica, tothom es anonim ;-)
Em fa una certa gracia que gent bastant jove s'otorgui el fet i la bandera de "defensar el catala" com a llengua perseguida.
Es obvi que no esta a l'alçada de proteccio com el castellà, però es legal i se la pot utilitzar, igual que el castellà.
Jo, que tinc quasi 60 anys si que he pogut veure i patir la persecució sistematitzada de la meva llengua.
I , per aquest motiu, mai no vaig rebre una educació en català, igual que la major part de la gent que viu al poble.
Ha sigut despres de molt esforç autodidacta que puc escriure una mica en la meva llengua.
I ara ho puc fer, afortunadament, sense que ningú em dongui una bufa, com passava quan jo era infant.
Pero, de la mateixa manera que no vull que ningú m'imposi com he d'escriure o parlar, mai no s'em acudiria fer aixo mateix a ningú altre.
No em sembla bé que es critiqui a la gent per escollir una llengua concreta inicialment per una web i no em sembla que això sigui producte d'una intenció excluient per l'altre llengua.
Crec que la llibertat d'expressió, un altre de les llibertats que va costar molt d'obtenir, pels que per joventut no heu conegut la seva manca, es la mes fonamental de totes i aquest article, escrit utilitzant-la, justament, atenta contra ella, si mes no, contra la llibertat d'altres.
No es correcte despreciar unes llibertats per defensar-ne unes altres.
I sempre he cregut que les critiques han de ser, primer, constructives i, segon, educades i respectuposes.
Just el contrari del que es despren de l'article.
Reflexioneu, el "talibanisme" de les llengües mai suma, sempre resta i aquestes postures son, com a minim, identiques a les que practiquen els sectors "talibanistes" dits defensors de la llengua castellana.
Pobre favor li feu al catala... amb aquesta lliço d'intolerancia i despreci.
La millor defensa d'una llengua es el seu LLIURE us i el màxim respecte per les altres.
O es que hi han llengües de primera i llengües de segona?
Parlant, s'enten la gent, com a minim, la gent educada i es millor seduir que reprimir i criticar i aquesta no em sembla la millor manera de lluitar pel català.
Ah, em dic Gener, i no soc "anonim".

Associació Cultural d'Areny ha dit...

Sóc l'Isabel, com a Presidenta de l'associació vaig optar per el bloc i la web en castellà per una realitat existen i és la d'arribar no només a la gent d'Areny i no per menysprear el català.
En la meva època estudiantil vaig lluitar molt pel reconeixement oficial i protecció de les llengües diferents al castellà, quan els partits polítics estaven prohibits i les altres llengües diferents del castellà estaven realmente perseguides.
Pel que fa al color polític de l'Associació el Sr. Barrull s'equivoca, i m'estranya ja que ell va col.laborar durant temps amb l'Associació (tots els escrits estan en castellà)i sap perfectament que en l'article 6 dels estatus diu:
Aquesta assóciació està al marge de tota manifestació política i senseánim de lucre.
El Sr. Barrull confon o vol confondre l'Associació amb l'afiliació polìtica d'algunes de les persones que estan associades. Recordem, una de les llibertats de què gaudim ès la de poder tenir les idees polítiques que vulguem, tal com el Sr. Barrull practica.
Voldría tambè que m'expliques alló de les FACAO un link i comentari poc apropiat inclusivament denunciable.
En referència a la paraula d'Areny amb hac em semble d'un sarcasme fora de lloc.
En català no existeix, però si en castellà i la seva definició és:
Harén Departament de les cases dels musulmans.
Entre els musulmans, conjunt de totes les dones que viuen sota la dependència d'un cap de familia.
No sabem si, per la referència a les dones, vol fer referència al sexe femení de l'actual Presidenta.
Aquestes opinions demostren el desconeixement de la veritable realitat de l'Associació que es té, o millor dit que ell té i de les persones que ens esforcem a impulsar-la.
Les idees les tenim bastant clares y l'associació durà a terme totes les iniciatives possibles en bé del col.lectiu d'Areny sigui quina sigui la seva afilliació política, raça o sexe.
Agraeixo el comentari rebut i tots el que puguin venir en el futur, però sempre amb el respecte a las entitats sigui quin sigui el seu color y per descomptat a les persones, això ens ajudarà a millorar.
Gràcies

Carles Barrull ha dit...

Albert...
Gràcies per escriure,comunicar-te i donar senyals de vida desprès de...tant de temps!!.
Puc comprendre que portis poc temps al poble, o que en molts casos no coneixes molt bé la trajectòria de l'altre, les activitats o d'altres coses del poble, però d'aquí a mentir i fer afirmacions o suposicions per a deligitimar a l'altre hi ha un camí molt gran: per exemple digam una cosa quan he estat jo al PP?. Ja t'ho diré : mai, mira la llistes del PP al passat i potser trobaràs més coincidències amb el PSOE actual però a mi no em veuràs , ni res de res.Et tindries que informar molt millor.
Desprès dius que sols critico i critico en negatiu i no has vist, ni veuràs, cap proposta o idea meva en positiu. Què sabràs tú? Potser serà perquè no has estat mai a cap acte dels que he organitzat amb altra gent: jornades, congressos, visites, correllengües, presentacions de llibres,informació de la MAT, ni propostes que he fet; no és qüestió de ficar el currículum però abans de fer aquestes afirmacions tindries que documentar-te molt millor i desprès en parlem si ha estat millor o pitjor.
De la pàgina web i bloc, no diguis que està tant clar que primer es vol fer castellà i que jo ja ho sabia, perquè no ho sabeu ni vosaltres mateixos.Dius que sóc sensacionalista, que menteixo amb la llengua i que doni temps a la gent que ha de treballar i no sols està al bloc i que hauria tingut que parlar amb Isabel.
De tot això et diré dues coses:
1) He donat temps a la gent, i més que hauria donat, però mira una cosa, allò que, al començament, únicament apareixia en català, era el nom i ara, en menys d'una setmana ja s'ha castellanitzat tot, fins i tot el nom, i això que legalment està en català al Registre d'Associacions del Govern d'Aragó.Pensa que abans de la teva arribada al poble, hi ha hagut molta gent que ha defensat la llengua catalana, escrita i oral i en aquest poble no hi ha hagut mai cap problema i no ho dic per mi, que abans que jo n'hi ha que han fet molt més, fins i tot dins del PSOE dels anys 80 i part del 90 (no el d'ara que fa el que diuen a Osca) com des de l'Associacio, Comissió de Festes o altres entitats i mai ha passat res.
2) De parlar amb Isabel i tant que hi vaig parlar d'aquest tema amb ella i amb Mari Carme, ara fa un parell de dies i ves per on que lo del castellà ho tenien molt clar,claríssim,es feia per a que arribés a tot el món,a tot el món hispànic, en clau espanyola, ja que en anglès o en xinès tampoc ho volien fer. I amb el català no sabien ni com fer-ho: potser fer-ho sols en castellà, que ja n'hi havia prou; o potser en català dialectal, però en desconeixien algunes paraules o potser en català normatiu, però no és el mateix l'escrit al parlat. Fins i tot vaig dir fer-ho bilingüe com la Plataforma Anti-MAT i que si el volien fer dialectal,llavors també tindrien que escriure en dialecte castellà i no en normatiu, potser en andalús, madrileny o saragossà, quedaria tot millor. Ah!!, i d'ensenyament del català a l'escola?. Res?.
No m'allargaré més.Sos et diré que pensis si aquesta és la millor manera, tant al poble com a l'Ajuntament, per aplicar la Llei de Llengües, que fa quasi dos anys que es va aprobar fa quasi dos anys i que va quedar molt bé de portes enfora.
Salut!!!

Anònim ha dit...

Que pena, una asociación tan pequeña y que nadie se pregunte cosas tan esenciales como...
Si hace toda la vida que vivo aqui, por que no puedo ser socio?
Donde estan los estatutos?
Cuales son los procedimientos de admision de socios y demas personal?

El debate de la lengua me parece superfluo pero esta muy bien para sacar las cosas a la palestra que nos preguntemos ciertas cuestiones de fondo.

Quizas la asociacion no tenga color politico, pero lo fundamental es QUE NO HAY FORMA DE SABERLO, porque seremos muy guais, pero opacos somos un rato.

Anònim ha dit...

Isabel:
En lo bé que escrius català en aquest bloc, encara no sé que fas escrivint al bloc de l'Associació Cultural d'Areny sols en espanyol.

No sóc anònim, sóc en Lluís.

Anònim ha dit...

Els que fa molts anys que lluitem pel català a la franja ens fa molta pena tots els fets que ultimament s'estan produïnt.
Des de fa un temps, la N-230, al seu pas per la franja, tots els cartells de Lleida s'han tranformat en Lérida. suposo que el "mandamàs" de Benabarri, amb la complicitat d'algú d'Areny al qui el Català li fa sortir erupcions a la pell ens en podrien explicar el perquè.
Reconec la bona voluntat dels nouvinguts a la Associació, pero, amics, renunciar d'aquesta manera a les petites fites aconseguides per tanta gent amb tant temps no es de rebut. Reflexioneu, parleu amb la gent... Renunciar al català no es la solució!

Anònim ha dit...

Torno a ser l’Albert XD, per parts:

Abans de res, dir una cosa… jo no soc de la franja, soc nascut a Barcelona, i visc a Areny desde fa menys d’un any. Ah, i soc independentista (qualsevol que em conegui en persona ho sap perfectament), per tant, catalogarme amb el “discurs monolingüista espanyol”, es pixar fora de test… ara be, una cosa es ser independentista, i un altre molt diferent, es exagerar les coses. En cap moment he dit que no s’hagi de defensar el català, pero una cosa es defensar i un altre molt diferent es atacar. Al igual que ningú et pot obligar només a parlar el castellà, tampoc et poden obligar a parlar amb català, totes les llengües es mereixen un respecte, desde la menys parlada, fins la que més. Només una petita reflexió… si la pàgina s’hagués fet exclusivament en català, sense cap intenció de ferla en castellà, us queixaríeu ?? segurament no. I si de debò defenseu el bilingüisme hauríeu de quixarvos també. No nego, que la realitat del català a la franja, sigui com a mínim peculiar, però aixó no es excusa per a treure les coses de context com esteu fent alguns.
Per altra banda… jo no se si va ser fàcil o no aconseguir que s’ensenyes català a l’escola, no vaig viure aquella època (i sincerament me n’alegro XD) tinc 26 anys, i el català me l’han ensenyat desde 1er de EGB XD, el que si se, es que molta gent de mes edat que jo (i de no molta més edat precisament) no ha tingut mai aquesta oportunitat, però avui dia, no em sembla pas que el català estigui perseguit, com a mínim a Catalunya, i en el cas de la Franja, que jo sàpiga ningú et prohibeix parlar-lo o escriure’l, per tant.. si hi ha problemes, no és amb les llengues sinó amb les persones.
Sobre lo del PP, ja vaig ficar “potser m’estic confonent de persona” , veig que es el cas, i demano disculpes per això. Sobre lo de les propostes, etc… bé, potser jo estic mal informat, podría ser… pero a la gent del carrer tampoc li han arrivat, i si els hi han arrivat no els hi ha convençut (em refereixo a areny.. no parlo d’altres llocs), per tant algo falla… per altra banda lo de la MAT, en això saps que estem d’acord (de fet, vaig firmar), però aixó no vol dir, que tingui que acceptar aquesta exageració que has fet amb aquest post, perquè la paraula “menysprear” la utilitzes molt a la lleugera, i lo de les FACAO aquestes….. en fi nanu… si vols parlar de les FACAO parla en un altre post, pero no en el mateix, perquè aixó es la “gota que colma” XD. I un altre vegada, disculpes per lo del PP, per si t’ha molestat.

Salut!!!

PD: Es possible que la meva resposta surti més de una vegada, es degut a que per alguna raó no se m'han publicat,dic el mateix, o sigui que si es possible borrales i deixa aquesta.

Anònim ha dit...

Veient aquests comentaris que critiquen a una persona del poble per defensar la nostra llengua i la nostra cultura que desde el poder polític està oprimida,nomès puc arribar a la conclusió que per primera vegada han arribat les forces de "ocupación nacional" a l'Associació Cultural d'Areny de Noguera. Unes forces que s'omplen la boca de suposades antigues lluites per la nostra llengua, segons ells en temps més durs que ara, però que se'ns fa molt díficil creure que lideressin aquestes lluites i manifestacions.
I en referència a la suposada independència de l'associació si que podem afirmar que mai l' ha tingut i que amb la nova presidenta, la dependència del poder polític municipal és total.

Anònim ha dit...

soc l'Albert, he intentat fotre una parrafada 3 o 4 vegades pero per alguna raó no es publica el meu comentari, i ja passo de tornar a intentar-ho, al menys amb la mateixa parrafada jejeje, ara fotre un altre, simplement dir al Carles sobre lo del PP, que ja vaig ficar "potser m'equivoco de persona", ja que és el cas.. demano disculpes, si t'ha molestat.

Sobre l'últim comentari:
mmm.... les forces de "ocupación nacional" ??? tu en quin món vius ?? perquè clarament no vivim en el mateix, algú et prohibeix parlar o escriure en català ?? I sobre lo de antigües lluites, liderar manifestacions, etc... mmm home, jo no els vaig viure, però temps més durs si que eren i per tant dir el contrari es absurd, que jo sápiga (en principi) avui día ni es tortura ni s'executa a la gent per la seva forma de pensar, cosa que abans si passava, o cal que recordi tot el que passaba a la comisaria de Via Layetana ?? per ficar un exemple més o menys "conegut"

I perdona... però aquí l'únic que ha criticat ha sigut el Carles, i de forma bastant desagradable he d'afegir, jo simplement he contestat en consecuència. Ah, i no formo part de l'Associació, per si tens algún dubte.

En la meva opinió tot aquest tema s'ha sortit completament de context, el que a mi em sorprén es que per el fet de que una pàgina només estigui en castellà, s'hagi de dir, i cito textualment: "L'Associació Cultural d'Areny MENSYSPREA el català i es castellanitza", aquest titular, està fora de lloc... en algun lloc dins de la web, fica alguna cosa en contra del ús del català ??? que jo sàpiga NO, ara que algún il·luminat, m'expliqui on veu el menyspreu cap al català....

salut !!

Anònim ha dit...

Albert, suposo que ets jove i no coneixes massa la realitat del català a la Franja. Les coses que s'han aconseguit no han estat fàcils. Per donar un pas endavant ha fet falta un gran esforç i una gran capacitat de protecció davant tota la claca de Saragossa. Es va aconseguir que el Català entres a l'escola (segons el teu criteri de llibertat d'elecció no feia falta... el castellà l'enten tothom...) es va aconseguir que la secundaria s'estudies al Pont de Suert i, per tant, en Catala. Aquestes fites ara seriem molt dificils d'aconseguir. Els vents que arriben de Saragossa van en un altra direcció. Aquesta és la direccio que vosaltres agafeu quan dieu que ... el castellà l'enten tothom.

Anònim ha dit...

Estic maravellat de com es defensa el català a la franja...quant fa poc ,25 eurodiputats del psc han votat que no al ús del catalá al parlament europeu Doneu ganes de continuar lluitant per el catalá i per moltes mes coses. Gracies a tot el poble d'Areny desde Vic...endevant amb el catalá.

Miquel Casals

Anònim ha dit...

Si, soc jove jejeje (bueno ja no tant, 26 anys ), nascut a Barcelona, visc a Areny desde fa un any, però porto venint per aquí desde que jo en tenia 8 (i m'encanta viure per aquí XD), dit això jo en cap moment he criticat les vostres reivindicacions sobre la llengua catalana a la franja, de fet em sembla el mes normal. Però el que no em sembla be es aquest "atac" fet per part del Carles, com ja he dit en el meu comentari anterior, una cosa, no treu l'altre, i el Carles mateix, sap que si hi ha que defensar el català jo el defensaré fins les últimes conseqüencies sigui on sigui i contra qui sigui, però el que tampoc hi ha que fer es treure les coses de pollaguera, en aquesta publicació com ja he dit abans es diu que la web/blog de la associació menysprea el català, i això no es cert. I si no que algú em digui en quina part es desprecia el català, perquè jo no la trobo jejeje

També diu que l'Associació esta "polititzada" i això tampoc es cert, al menys a dia d'avui que jo sàpiga no ho està, tothom que hi vulgui participar pot fer-ho, però que passa també, que despres toca pencar, i això ja fa que molta gent (entre el quals m'hi puc incloure) no participi, però poder, es pot i dir el contrari es dir tonteries, i com que tothom pot participar (independentment del signe polític que es tingui) dir que está polititzada es absurd en la meva modesta opinió.

Per altra banda, tampoc hi ha que confondre defensa amb atac, son dos coses molt diferents, tu pots defensar tots els drets que vulguis sense necessitat de ser despreciatiu, fer burla, ni atacant els drets i llibertats dels altres, i es d'això del que jo m'estic queixant, personalment, com ja vaig dir en el meu primer comentari, em sembla una necessitat que la pagina de l'Associació tingui que estar en català, però no es la meva feina, i ja que es tracta d'una "feina" sense ànim de lucre i amb el objectiu d'ajudar a millorar aquest poble, com a mínim s'hauria de ser més permisiu i/o pacient. Si corre tanta pressa per a que la pàgina estigui en català, perque no intenteu col·laborar ?? es tant facil com entrar al blog i ficarte en contacte. I per cert, tampoc hi ha que oblidar, que la gent que participa amb la associacio, comissio de festes, etc... ho fan amb bona intenció, que son gent que dona temps de la seva vida privada per intentar fer coses per aquest poble, i sense demanar res a canvi, o sigui que també, no crec que sigui demanar massa, una mica de respecte a tots els que SI s'involucren.

Salut !!!

Albert

pepala62 ha dit...

Flipaos.....cada dia chocheo mes....y ara vai troba un escrit del siglo IX a.c. aon la denominasio del poble cuan los dinosaurios parlaban era ARENY DEL TEIXET. sALUT

Anònim ha dit...

Albert, agafant les teues paraules: "si cal defensar el català....! doncs si, cal defensarlo. I com? doncs estant en contra que on s'ha consolidad Areny (Associacio Cultural) no e torni a Aren. Que els cartells de les festes, les convocatories, els escrits, les actes... també es facin en català.

Associació Cultural d'Areny ha dit...

Si entreu a la pàgina web o bloc ja està posat en català el nom de l'Associació .El domini està com www.asociacionculturaldearen.com,el servidor està als EUA i de moment no és pot canviar , la suscripció del domini està pagada (ho he pagat jo).
Com Presidenta de l'Associació Cultural d'Areny demano disculpes.
Jo com vosaltres també estimo la meva llengua.
Saber que l'Associació està a la vostra disposició per al que necessiteu.

Carles Barrull ha dit...

Hola de nou,
Fins ara no us he pogut contestar. En primer lloc crec que el denominador comú que ens uneix és la estima per Areny es digui Arén o Areny (lo de Harén no era cap comentari sexista, es referia a un comentari que va fer Camilo José Cela al veure els noms o millor dit el nom del poble).
Referent a la FACAO ho feia a l'hora de comparar llengua i dialecte i dignificació d'una determinada llengua, i sóc dels que comprenc que dins de la FACAO, no tot són els seus caps i que en determinades poblacions les seves teories localistes i disgragadores són molt populars. Si us heu pensat que os comparava amb els sectors ultra-dretans res més lluny, em referia que sense voler, en termes filològics, es pot caure en el discurs seu del ultralocalisme, això si, tot en castellà, com fan ells. Si us ha molestat, us demano disculpes.
Referent a la persecució o no de la llengua, clar és que no és igual que en èpoques anteriors però a hores d'ara encara hi ha ajuntaments que no admeten escrits o peticions de subvenció fets en català, no és el cas de la Ribagorça, però si d'altres comarques de la província d'Osca. En el cas de la Ribagorça, a diferència de la resta de la Franja, fins la Llitera som la única comarca monolingüe, on la denominació oficial, cartells etc sols és en castellà. La resta són en les dues llengües. Està clar que amb la situació econòmica que hi ha segurament hi ha altres prioritats, però la resta de municipis van fer els deures i els de la Ribagorça.

No sé si m'he deixat alguna cosa, si és aíxí me la podeu comentar i demà a la nit us la responc. De tot aquesta situació, el que veritablement importa, és que hi ha una nova etapa, amb noves activitats i una aposta per l'ús de les noves tecnologies.
Es una molt bona iniciativa que s'ha de donar suport.Endavant

Manel Riu ha dit...

Me pareix que en faré un post. El títol ja el tinc: "Areny, el lloc on encara hi ha dinosaures (que fan blogs en castellà per mor que 'tothom ho entenga')".

Anònim ha dit...

Última hora: aquí tots fent debat i ells actuant. Quan actuarem?: http://www.vilaweb.cat/noticia/3909706/20110713/pp-esten-lofensiva-catala-franja.html Andreu.

Anònim ha dit...

QUE CLASE DE PRESIDENTA TENEMOS EN LA ASOCIACION QUE CON LAS PRIMERAS PRESIONES QUE RECIBE SE RINDE ANTE ESTOS INDEPENDENTISTAS PANCATALANES QUE TENEMOS EN NUESTRA COMARCA.UNA PERSONA QUE SUCUMBE A LAS PRIMERAS PRESIONES NO PUEDE ESTAR AL FRENTE DE UNA ASOCIACION YU POR ELLO LE PEDIMOS QUE SEA COHERENTE Y DIMITA DE SU CARGO Y SE QUEDE EN SU CASA DONDE NO RECIBIRA PRESIONES.

Anònim ha dit...

Ya salió el que se carga a los abuelos ,a los padres a las costumbres ,a las raices ,al respeto ,al idioma,todos muertos menos el imperio de franco,por cojones y aqui estoy yo y mis pistolas y tanques.Vete a tomar por el culo.Lo tuyo tiene nombre y en medicina también.si quieres los ponemos