12 d’octubre del 2010

CDF-CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE LA FRANJA EXPLICA A PURROI L'OPOSICIÓ CONTRA LA MAT MONTSÓ-ISONA

CDF-CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE LA FRANJA, un dels diversos partits i associacions culturals veïnals i culturals que formen part de la Plataforma Unitària contra l'Autopista Elèctrica Montsó-Isona va explicar ahir als veïns de Purroi de la Solana, agregat del terme municipal de Benavarri. les diferents accions realitzades per la Plataforma unitària contra l'Autopista Elèctrica Montsó-Isona en contra de la MAT Montsó-Isona i l'augment de capacitat de transport de la línia Foradada del Toscar-La Pobla de Segur en un moment en que el primer projecte està arribant a la darrera etapa on es perfilarà, segons sembla indicar a finals d'any el trajecte defiitiu, desprès dels estudis topogràfics corresponents.

Davant els silencis de REESA i dels Ajuntaments, CDF va explicar altres projectes anteriors que ja es van desestimar pel gran impacte mediambiental que tenien i com REESA canvia el nom i continua amb els mateixos projectes i amb l'aprofitament d'unes torres d'alta tensió que es poden veure pels voltants de Pueyo de Marguillen-Fonts-Montsó i que tindrien que estar ja retirades per què REESA en el seu moment ja cobrar les corresponents subvencions per a desmantellar-les.
L´acte va servir per a presentar  a CDF-Convergència Democràtica de la Franja com un partit polític que es presentarà a les properes eleccions municipals de 2011 com un tercera via a la  política municipal a les comarques de la Franja. Darrerament CDF ha endegat diferents accions que afecten de ple al desenvolupament econòmic de la Ribagorça i de la Franja. Amb la col:laboració i suport del  eurodiputat Ramon Tremosa al Parlament Europeu i del senador Ramon Alturo, al Senat espanyol.Aquestes actucions a les diferents institucions polítiques versen la evolució i les diferents opcions MAT Montsó-Isona; el cabdal ecològic de la Noguera Ribagorçana i l'impacte de la tèrmica de Mequinensa que per efectes de contaminació aquesta podria arribar fins a Benavarri.
L'acte va finalitzar amb un animat debat sobre els problemes de la MAT i les afeccions al territori.