12 d’octubre del 2010

SEGRE. UN CENTENAR DE PERSONES PROTESTEN A TREMP CONTRA LA LÍNIA D'ALTA TENSIÓ

Afirmen que Red Eléctrica pretén usar una antiga línia declarada il·legal
agències | tremp
Un centenar de persones es van concentrar ahir al migdia a Tremp per protestar contra el projecte de línia de molt alta tensió (MAT) que Red Eléctrica planeja construir entre Montsó i Isona i que ha de creuar el Jussà.
La intenció de l'empresa elèctrica és tindre a punt a finals d'any un projecte que el territori rebutja, motiu pel qual els opositors van reiterar ahir que faran l'impossible per evitar que tiri endavant. Entre altres accions, estan emprenent recursos judicials contra la MAT.
La protesta es va portar a terme davant de l'ajuntament de la capital del Jussà per demanar el suport dels polítics i de les institucions. Els manifestants creuen que la comarca ja ha sigut prou solidària pel que fa l'electrificació de Catalunya, ja que ha acollit fins ara més de 350 quilòmetres de línia de molt alta tensió. Red Eléctrica preveu tindre el projecte per portar-lo a terme abans del 2013. Josep Ferialuna, portaveu dels manifestants, va demanar protegir el Pallars i el seu medi natural i va requerir als polítics que es pronunciïn sobre el projecte. Segons Ferialuna, REE vol aprofitar una antiga línia que es va declarar il·legal.
DE: http://www.segre.com/detall-de-la-noticia/article/un-centenar-de-persones-protesten-a-tremp-contra-la-linia-dalta-tensio/