15 de desembre del 2008

El PP de Binéfar critica la Llei de Llengües seguint les teories acientíques de la FACAO

Llegeixo la següent notícia publicada por la Mañana del grup municipal del Partido Popular de Binèfar i penso que la ignorancia és molt, però que molt atrevida, i l’únic que es pot fer en aquetsts casos, com en molts de la vida política actual és riure, jejejej: Riure per a no plorar les mostres d’incultura elevada al quadrat dels representants polítics del PP de Binèfar, i no són els únics.
Quin riure!!... "¿Desde cuando la lengua que se habla en La Litera conocida como "chapurreau" es catalán, ¿eso quién lo dice?". Potser ni llegeixen la premsa i no coneixen ni de la Declaració “El catalán de Aragón” del Área de Lengua y Literatura del Instituto de Estudios Altoaragoneses, de la Diputación Provincial de Huesca, vinculat al Consejo Superior de Investigaciones Científiques que vàren fer a finals de novembre de 2008?? I els informes sobre els aragonés y el catalán del Comité de Expertos de la Unión Europea? Y del Consejo de Ministros de la Unión Europea, presentat ara fa una setmana?. Ja no pregunto per llibres o articles especialitzats que hagin llegit, NO, GRÀCIES, que llegir fa molt de mal.
Els senyors del PP de Binéfar, s’han informat alguna vegada que n’opina el Departament de Cultura del Govern d’Aragó, el Ministerio de Cultura o la Universitat de Saragossa sobre la llengua de la Franja? ¿I la resta d’entitats científiques i universitàries? O és que amb els seus coneixements i amb el vot “popular”(mai millor dit) ja tenen tots els coneixements adquirits i les titulacions necessàries per poder formar un discurs raonat i científic.
El que passa aquí, en aquesta terra, és que hi ha molta gent que es creu filòloga sense passar per la universitat, poden criticar al món cultural sense haver llegit un llibre i en el món polític, amb un micròfon per enmig, encara més.
I en aquesta campanya, ja van contra el PSOE i el PAR de la Llitera, en política tot val, i així crítiquen al PSOE i al PAR de Llitera, i la política cultural i lingüística que duen a terme a l'Aragó,bé que diuen que fan, però l'article en si és una clara crítica al PSOE perquè el PP, al cap i a la fi, adopta els criteris acientífics i secesionistes de la FACAO-PAR-PNHC-Rolde que tant a la Llitera com a la DGA té els seus seguidors (sense anar més lluny, José Ángel BIEL i Alfredo BONÉ) o que el secretari provincial del mateix PP , Antonio Torres, es reuneix amb membres del PAR-FACAO d’Altorricó i de la Plataforma No hablamos Catalán (PNHC) polititzant i tensionant la cultura que és la mateixa plataforma que es va manifestar al juliol a Saragossa de la mà de Coalició Valencia, amics de Jean Marie Le Pen. Això és el que vol el PP, recrear el Frente Nacional?.
Ara hom es pregunta si algun dels 6 regidors del PSOE, els 4 del PAR o la de la CHA de l’Ajuntament de Binèfar debatiràn el tema o succeirà com fins ara ha passat quan algú declaracions similars, generalment membres del PAR o del PP que critiquen aquestes coses en la mateixa línia que el PP de Binèfar i la resta de grups polítics giren la cara mirant cap a un altre lloc. Poc importa els judicis de Fraga, els temes de les enganxines de Fraga, les manifestacions a Saragossa i les recollides de signatures dels de la PNHC-FACAO juntament amb Rolde Choben i el PAR, sols falta que s'hi sumin els del PP i la gent més ultra...i aqui ni pel PSOE, ni per la CHA, ni per IU passa absolutament res, vizca la kurtura i la demokrazia!!
De: La Mañana
Críticas del PP a la Ley de Lenguas
Consideran los populares que su aprobación será un "grave retroceso para Aragón"
J.L.P.14/12/2008
BINÉFAR।- El Grupo Popular del Ayuntamiento de Binéfar califica de "grave retroceso para Aragón" la aprobación de la futura Ley de Lenguas, según manifiesta en el boletín de diciembre de esta formación política buzoneada en la localidad literana, donde afirma que en Binéfar "hablamos español y bien claro". Además, sobre el uso del catalán en La Litera, indica: "¿Desde cuando la lengua que se habla en La Litera conocida como "chapurreau" es catalán, ¿eso quién lo dice ". Según los populares, "hasta los mismos habitantes de nuestra comarca dicen que no hablan catalán, sino un dialecto aragonés. Y no cabe duda de que también tiene mucho de castellano".

El grupo que encabeza Mariano Luna y del que es portavoz Fernando Torres señala que, "desgraciadamente, ya sabemos lo que significa la coo­ficialidad en nuestra vecina y querida Cataluña: postergación de la lengua española e imposición del catalán como lengua hegemónica de la Administracion y la enseñanza. ¿Este es el panorama que el PSOE y el PAR han diseñado para La Litera ".
En la "La Otra Mirada", boletín del Partido Popular en Binéfar, afirma que "aquí nuestra lengua materna es el español, y todos conocemos la vulneración flagrante de derechos que nuestra lengua sufre en Cataluña, bajo el amparo de una supuesta cooficialidad". Agrega que "lo más triste es que la fantasmagórica realidad lingüística que el PSOE ha dispuesto a su capricho en los despachos de Zaragoza y Barcelona para nuestra comarca tiene el apoyo -esto debe saberse- del PAR".
Afirman los populares que el catalán sí, "pero en Cataluña, porque en Binéfar ante todo hablamos español, y, si además esta imposición va a suponer la desaparición del dialecto literano, porque en las escuelas se enseñará catalán, todavía nos parece peor". Subrayan "qué razón tenía aquel genio aragonés llamado Francisco de Goya al decir que "el sueño de la razón produce monstruos", y nosotros, literanos y binefarenses, seremos las cobayas".
Los populares critican, asimismo, que se haya eliminado el nombre de Concepción Bañeres de la Guardería Infantil.