25 d’agost del 2009

Tremosa exigeix a Montilla que “faci quadrar" Magdalena Alvarez i els eurodiputats socialistes i defensi el corredor mediterrani a Brusel•les

Le ’eurodiputat de CiU considera una “estafa” que el Govern de la Generalitat “assisteixi impassible” als moviments de l’exministra de Foment per Brusel·les i Madrid per impedir l’eix ferroviari mediterrani.

L’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha expressat la seva “enorme preocupació” pel futur del projecte ferroviari del corredor mediterrani que ha d’unir Algesires i Hamburg, passant pels ports catalans i valencians. Precisament, Tremosa va introduir aquesta qüestió com a eix central de campanya en les passades europees, i va aconseguir que tots els demés partits es comprometessin a defensar el corredor mediterrani a Brusel·les. I no només això, el President José Montilla en diverses ocasions es va comprometre a defensar aquesta infraestructura, i fins i tot el conseller Joaquim Nadal va anunciar un “suposat” acord en què s’assegurava que aquesta connexió ja estava decidida i seria un fet. La realitat, però, és que l’exministre de Foment, Magdalena Àlvarez, que passa per ser la primera ministra reprovada per la seva mala gestió, especialment pel caos de Rodalies, defensarà juntament amb el PP la construcció en primer lloc el corredor de l’Eix Central dels Pirineus.

“Ja sabiem que votar PSC és votar el PSOE, en tenim un munt d’exemples. Però, si Magdalena Álvarez se’n surt amb la seva, és la certificació que els socialistes catalans no pinten res ni aquí ni enlloc” ha afirmat amb rotunditat Ramon Tremosa. A més, Tremosa troba molt greu que el Govern de la Generalitat “assisteixi impassible als moviments de la Magdalena Álvarez per Brusel·les i per Madrid buscant els suports socialistes i del PP per, un cop més, anar contra els interessos catalans i valencians. Si finalment, el primer tren d’ampla europeu de mercaderies es fa entre Saragossa, el Pirineu aragonès i França, estem davant d’una estafa electoral, perquè Montilla i el Govern de la Generalitat es van comprometre abans i durant la campanya que el corredor mediterrani seria prioritari”.

Per tot això, l’eurodiputat de CiU exigeix el President Montilla que, d’una vegada per totes, “faci quadrar Magdalena Álvarez i els eurodiputats socialistes” per defensar els interessos dels catalans i compleixi el compromís que va adoptar la primavera passada. “Si finalment la primera connexió de tren de mercaderies d’ampla europeu es fa per Aragó ens tornarà a passar el mateix que amb l’AVE que es va començar a construir de Madrid cap a Sevilla. És a dir, durant dècades estarem fora de joc i perdrem un munt d’oportunitats de negoci i de futur” ha setenciat Tremosa.